Blog

“Een leven
zonder
dromen,
is als
een leven
zonder
bloemen”

Aandacht werkt, omdat iedereen gehoord en gezien wil worden

Aandacht werkt, omdat iedereen gehoord en gezien wil worden

Wat mij al een tijd verbaast is dat we met z’n allen de basis kwijt zijn van communiceren. Ik maak me daar grote zorgen om, ik zie steeds meer mensen ongelukkig zijn en uitvallen door deze trend. In tijden waarin we met 1 druk op de knop alles kunnen bestellen of...

Wie is er meer opgeladen na de vakantie je smartphone of jij? 8 Basis ingrediënten om je accu te herladen

Wie is er meer opgeladen na de vakantie je smartphone of jij? 8 Basis ingrediënten om je accu te herladen

Vakantieritme
Voor de meesten van ons is de vakantieperiode weer ten einde. De vakantie was fijn, maar het is toch ook weer leuk om te gaan werken en weer terug te gaan naar school. Je ontmoet weer mensen, krijgt waardering en gaat weer uitdagingen aan. De eerste dagen na de vakantie is het nog even wennen, maar voor je het in de gaten hebt is het vakantieritme weer vervangen door de vertrouwde werkroutines. Je merkt weer dat het werk je stimuleert en kan enthousiasmeren.

Maar…als je batterij niet voldoende is opgeladen
Bij sommigen lijkt de energie na de vakantie helemaal niet terug te komen. Ze hebben de vakantie als te kort ervaren om weer helemaal opgeladen aan de slag te kunnen. Vanaf de eerste dag na de vakantie moeten ze zich weer naar het werk slepen. Niks geen vernieuwde energie. De accu blijkt nog net zo leeg te zijn als voor de vakantie of mogelijk nog leger. Bij hen zijn de signalen duidelijk merkbaar op zowel fysiek als mentaal vlak. Er kunnen dan zowel lichamelijke als psychische klachten ontstaan, zoals hoofdpijn, een somber gevoel, extreme vermoeidheid en prikkelbaarheid. Nog langer negeren zal niet meer lukken. Doelgerichte actie is geboden.